Ouderportaal

Paasviering en vastenactie

Paasviering en vastenactie

Beste ouders/verzorgers,


Donderdag 6 april zal de Paasviering op het gehele IKC Van Kampen worden gehouden. Dit jaar is het thema “Licht en donker”.


Alle kinderen worden zoals gewoonlijk om 08:45 uur op school verwacht en zullen na het ochtendprogramma naar de Sionkerk (naast locatie Paterstraat) gaan.


Na de viering in de kerk keert iedereen terug naar de locaties waar de kinderen de viering voortzetten.


Iedereen neemt zijn/haar eigen lunch mee (die natuurlijk wat feestelijker mag zijn) welke samen in een extra gezellige klas worden genuttigd. Wij zorgen voor (aanmaak)limonade en matzes met (of zonder) boter en suiker. De betekenis van het eten van matzes met Pasen is om de bevrijding door God te gedenken.


Deze dag is er geen verlengde schooldag (vsd) en alle kinderen (die onderwijs volgen) zijn dus om 14:15 uur vrij.


Ook dit jaar steunen wij een goed doel. Hierbij zamelen de kinderen geld in op basis van een vastenactie. Dit betekent “even minderen voor een ander”. Het idee is dat de kinderen geven wat zij besparen of kunnen missen. Denk bijvoorbeeld aan een snoepje, drankje, ½ uurtje tablettijd minder en geef het geld wat je hiermee bespaart aan het goede doel.


De actie start op maandag 20 maart en de gelddonaties kunnen de kinderen aan hun leerkracht/leidster geven. Zij zullen dit verzamelen en de stand bijhouden met een geldthermometer in de klas.


Het goede doel is: https://www.hartstichting.nl/over-ons/partners/de-tikkiering


Veel mensen zijn bekend met de kanjerketting voor kinderen met kanker maar kinderen met een hartafwijking doorstaan evengoed veel en vervelende behandelingen, onderzoeken en operaties waarvoor de tikkiering in het leven is geroepen.


Met vriendelijke groeten,


De paascommissie