Ouderportaal

Aan alle ouders die BSO afnemen: Verhuizing BSO IKC VanKampen

Aan alle ouders die BSO afnemen: Verhuizing BSO IKC VanKampen

Beste ouders/verzorgers,


Zoals u weet zijn er landelijk grote personeelstekorten in de Opvang. Helaas merken wij op ons IKC dat het steeds lastiger wordt de huidige BSO plekken open te houden.
Momenteel hebben wij 3 BSO groepen, twee op de Curacaolaan en één op de Paterstraat. Dagelijks hebben wij 6 BSO medewerkers nodig om de opvang van alle BSO kinderen veilig te laten verlopen. Op dit moment heeft IKC vanKampen op elke BSO 1 eigen pedagogisch medewerker. De overige medewerkers komen van uitzendbureaus en gelukkig hebben we tot de zomervakantie veel vaste gezichten toegewezen gekregen. Voor de kinderen is dit heel fijn!


Ik merk wel dat met de vele gezichten op de groepen de kwaliteit van de BSO onder druk komt te staan. Vaste medewerkers zijn gewend aan de regels en routines van IKC VanKampen. Voor tijdelijke invallers is dit veel lastiger uit te voeren en te handhaven. Om de kwaliteit én veiligheid op niveau te houden heb ik het besluit genomen om alle BSO groepen per 1-04-2023 naar de Paterstraat te verhuizen. Dit heeft de volgende voordelen:


- medewerkers hoeven minder ver met de kinderen over straat
- personeel kan zich makkelijker verspreiden over de drie groepen (bijvoorbeeld bij ziekte of verlof)
- medewerkers (opvang&onderwijs) kunnen elkaar ondersteunen bij calamiteiten


De BSO zal worden gerealiseerd in de huidige BSO ruimte (overdag de PSZ), in het lokaal van de instroomgroep en de hal. Voor de oudere kinderen zal de BSO op de eerste verdieping komen. In lokaal 4 (overdag het flexlokaal) én in de centrale hal.
Alle ruimte zijn reeds goedgekeurd door de GGD. De komende periode zullen wij gebruiken om de ruimtes gezellig in te richten.


Als we alle kinderen opnieuw hebben verdeeld over de drie BSO groepen zal Un1ek u verder informeren over de wijzigingen. Zo kan het zijn dat u voor de kindertoeslag wat gegevens moet aanpassen omdat de BSO nu op een ander adres zal vestigen. Voor nu hoeft u nog niets te ondernemen, wij zullen u op tijd waarschuwen en ondersteunen bij het doorvoeren van wijzigingen.


Ik begrijp dat het jammer is dat we vanaf 01-04-2023 niet langer gebruik maken van de prachtige binnen- en buitenruimte op de Curacaolaan. Anderzijds denk ik dat het moeten sluiten van een BSO groep ivm personeelstekorten veel meer gevolgen zou geven.


Met vriendelijke groeten, Danielle Clausing