Ouderportaal

Uitnodiging feestje Taalenthuis in de PWA (Westwijk)

Uitnodiging feestje Taalenthuis in de PWA (Westwijk)

In de week van Lezen en Schrijven openen er drie Taalenthuizen!* Kom jij naar één van deze feestjes?


Op vrijdag 9 september tussen 14:00u en 16:00u is de feestelijke opening van het Taalenthuis in de Prins Willem Alexanderschool in de Westwijk in Vlaardingen. In het Taalenthuis gaan we werken aan taal. Dit doen we via leuke activiteiten die worden georganiseerd in de Westwijk. Daarnaast kunnen kinderen ook een TaalentMaatje krijgen. Dat is een vrijwilliger die met hen leest, oefent en taalspelletjes speelt.


Tijdens de opening van het Taalenthuis in Vlaardingen is er in en rond de bibliotheek van alles te doen. We starten met een letterbingo. Daarna mogen de kinderen zelf weten waar ze aan meedoen. Spelen ze een spelletje tegen hun beste vriend? Maken ze een eigen stripverhaal? Of proberen ze het langste woord te sjoelen? Ouders, broertjes, zusjes, vrienden en andere geïnteresseerden zijn allemaal welkom.


Er zijn die week nog twee openingsfeestjes. Op dinsdag 6 september van 15:30 – 17:00u in de bibliotheek in Den Hoorn en zaterdag 10 september tussen 10:30u en 12:30u in Maassluis. Alle feestjes zijn gratis te bezoeken. Zorg dat je er op tijd bent i.v.m. optredens van diverse artiesten.


We hopen op veel bezoekers, want we hebben er zin in! Tot snel.


Alle activiteiten van het Taalenthuis en de rest van de bibliotheek staan op de website: https://www.debibliotheekdeplataan.nl/agenda.


*Tijdens de week van Lezen en Schrijven is er in heel Nederland extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid. De Bibliotheek de Plataan draagt met de activiteiten vanuit het Taalenthuis het hele jaar door bij aan dit doel. Het Taalenthuis is er voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die taal moeilijk vinden