Ouderportaal

Paasviering en vastenactie

Paasviering en vastenactie

Beste ouders/verzorgers,


Donderdag 14 april zal de Paasviering op het gehele IKC Van Kampen worden gehouden. Dit jaar is het thema “Nieuw Leven”. Alle kinderen worden zoals gewoonlijk om 08:45 uur op school verwacht en zullen na het ochtendprogramma naar de Grote Kerk aan de Markt te Vlaardingen gaan.


Na de viering in de kerk keert iedereen terug naar de locaties waar de kinderen de viering voortzetten.


Iedereen neemt zijn/haar eigen lunch mee (die natuurlijk wat feestelijker mag zijn) welke samen in een extra gezellige klas worden genuttigd. Wij zorgen ook nog voor (aanmaak)limonade en matzes met (of zonder) boter en suiker. De betekenis van het eten van matzes met Pasen is om de bevrijding door God te gedenken.


Deze dag is er geen verlengde schooldag (vsd) en zijn alle kinderen (die onderwijs volgen) dus om 14:15 uur vrij.


Ook dit jaar steunen wij een goed doel. Dit jaar is dat de Stichting Earlybirds. Deze stichting realiseert zich dat ouders van te vroeg geboren kinderen die ook nog in het ziekenhuis moeten verblijven een moeilijke tijd doormaken. Veel gaat langs hun heen en zij hebben de nodige zorgen. In deze moeilijke periode kan een prachtige fotoreportage een lichtpuntje zijn. Een onderdeel van de verwerking zodra iedereen thuis is en voor later een mooie herinnering.


De kinderen zamelen geld in op basis van een vastenactie. Dit betekent “even minderen voor een ander”. Het idee is dat de kinderen geven wat zij besparen of kunnen missen. Denk bijvoorbeeld aan een snoepje, drankje, ½ uurtje tablettijd minder en geef het geld wat je hiermee bespaart aan de stichting. De actie start op maandag 28 maart en de gelddonaties kunnen de kinderen aan hun leerkracht/leidster geven. Zij zullen dit verzamelen en de stand bijhouden met een geldthermometer in de klas.


Met vriendelijke groeten,


De paascommissie