Ouderportaal

Versoepelingen, persconferentie

Versoepelingen, persconferentie

Beste ouders, verzorgers,


Vanaf maandag 21-02-2022 bent u met mondkapje en op 1,5m afstand weer van harte welkom in al onze gebouwen.
Vanaf maandag 25-02-2022 bent u zonder Corona maatregelen weer welkom in al onze gebouwen. Leerlingen vanaf groep 3 blijven zelfstandig zonder ouders naar hun groep gaan.


In de persconferentie zijn veel versoepelingen aangekondigd. De belangrijkste zet ik even voor u op een rij:  • De quarantaine voor besmette personen wordt verminderd naar vijf dagen, mits je 24 uur klachtenvrij bent.

  • Richtlijnen rondom groepsgrootte, looproutes komen te vervallen.

  • Ouders, verzorgers en andere externen mogen weer op locatie komen, ook zijn rondleidingen zijn weer mogelijk. Wel moeten hier tot 25-02-2022 de 1,5m afstand en het gebruik van een mondkapje nog gehandhaafd worden.

  • Het dringende advies voor leerlingen (voor groep 6 t/m 8) en onderwijspersoneel om twee keer per week een zelftest te doen, blijft. OP school zijn voldoende testen verkrijgbaar.


Vanaf 25 februari wordt er verder versoepeld. Vanaf deze datum heeft het kabinet aangegeven dat er geen 1,5m afstand gehouden hoeft te worden en dat de mondkapjesplicht ook komt te vervallen.


Gezien de grote uitval van leerlingen en medewerkers willen wij iedereen wel adviseren om nog steeds zo veel mogelijk afstand van elkaar te houden.


Zie voor meer uitleg over de versoepelingen in het onderwijs kunt u ook en bezoek brengen aan de website van de PO Raad.


De afgelopen maanden startte de Peuterspeelzaal om 8.45 uur ivm de drukte in de entreehal van de Paterstraat. Vanaf maandag zal de Peuterspeelzaal weer om half 9 starten. U mag uw kind dan weer zelf naar de ruimte begeleiden.


Danielle