Ouderportaal

Stand van zaken rondom Corona besmettingen

Stand van zaken rondom Corona besmettingen

In alle clusters en op alle afdelingen van het IKC merken we dat het aantal besmettingen blijven oplopen. Omdat klassen en groepen niet meer in quarantaine gaan, zijn wij gestopt met iedere melding apart met u delen.


Om u toch een beeld te geven van de besmettingen op het IKC vind ik het belangrijk om bij u aan te geven dat wij nog elke dag meldingen van besmettingen binnen krijgen. Op dit moment zien we dat bij de kleuters de eerdere 4% weer hersteld is. Bij cluster 3 is het percentage gestegen naar 7%. In cluster 4/5 zijn de percentage gezakt naar 4% van de kinderen en in cluster 6/7 blijven we op 3% zitten. In groep 8 zijn de minste besmettingen, 2%.

Ook onder het personeel blijven er zieke collega's. Deze week heeft het MT bij onderwijs 2 zieke leerkrachten te vervangen, beide in cluster 6/7. Dit geeft problemen in het cluster. Hierdoor hebben de kinderen van cluster 6/7 allemaal 1 dag online onderwijs.

U kunt ons helpen door alert te blijven op klachten en preventief te testen. Kinderen vanaf groep 6 kunnen bij hun leerkracht om testen vragen. OCW blijft ons van testen voor hen voorzien.


Danielle