Ouderportaal

Corona besmettingen op het IKC

Corona besmettingen op het IKC

Beste ouders/verzorgers,


In alle clusters en op alle afdelingen van het IKC merken we dat het aantal besmettingen langzaam blijven oplopen. Omdat klassen en groepen niet meer in quarantaine gaan, zijn wij gestopt met iedere melding apart met u delen.


Om u toch een beeld te geven van de besmettingen op het IKC vind ik het belangrijk om bij u aan te geven dat wij nog elke dag meldingen van besmettingen binnen krijgen. Op dit moment zien we dat bij de kleuters zo'n 4% besmet is, bij cluster 3 ligt dit aantal op minder dan 1% maar we zien wel dat er veel kinderen ziek zijn. In cluster 4/5 zijn 11% van de kinderen besmet en in cluster 6/7 zitten we op 3%. In groep 8 zijn er geen leerlingen besmet.

Ook onder het personeel zien we een toename van het aantal zieke collega's. Deze week heeft het MT bij onderwijs 5 zieke leerkrachten te vervangen. Bij opvang zijn er momenteel 4 medewerkers ziek thuis.

Het team stelt zich zeer collegiaal op en we zien dan ook dat we de meeste gaten samen kunnen opvullen. Wel merk ik dat de druk op collega's toeneemt en dat het niet meer van zelfsprekend is dat we alle uitval kunnen blijven opvangen. Omdat we dit voor de kinderen heel erg vinden, blijven we er alles aan doen om zo veel mogelijk kinderen naar de opvang en naar school te laten gaan.

U kunt ons helpen door alert te blijven op klachten en preventief te testen. Kinderen kunnen bij hun leerkracht om testen vragen. OCW blijft ons van testen voor hen voorzien.


Danielle