Ouderportaal

Versoepelingen op alle Un1ek locaties

Versoepelingen op alle Un1ek locaties

Beste ouders,


Zoals beloofd zou ik u vandaag laten weten welke versoepelingen wij op ons IKC doorvoeren. Namens Niek Barnedregt, bestuurder van Un1ek deel ik de volgende informatie met u;


Beste ouder(s)/verzorger(s),

Gisteravond heeft het kabinet bekend gemaakt dat kinderen tot en met 12 jaar niet meer in quarantaine hoeven wanneer zij zelf geen klachten hebben. Zij krijgen wel het advies dagelijks een zelftest te doen als zij in contact zijn geweest met iemand die besmet is. Ook wordt geadviseerd ouderen voor minstens 10 dagen te vermijden. Ook hoeven hele klassen/groepen niet meer naar huis bij drie of meer besmettingen. Na nauw contact met een besmet persoon - in de klas of thuis - krijgen de kinderen het dringende advies dagelijks een zelftest te doen. Als dit niet mogelijk is, kan de GGD of een arts toch adviseren in quarantaine te gaan.
Wat betekent dit voor uw kind vanaf 26 januari 2022?

• Alleen kinderen die klachten hebben en/of positief zijn getest blijven thuis
• Als uw kind in contact is geweest met iemand die besmet is (thuis of
elders), maar klachtenvrij is en een zelftest heeft afgenomen die negatief is, dan
mag uw kind naar school.

Wij blijven op de locaties de leefregels goed in de gaten houden en zoals u heeft kunnen horen tijdens de persconferentie, is dit belangrijker dan ooit tevoren: afstand houden, handen wassen, ventileren en met klachten testen en thuisblijven. Hierbij doen wij een beroep op uw verantwoordelijkheid om voor de veiligheid en gezondheid voor andere kinderen en onze medewerkers om deze regels goed na te leven.


Wij vragen om uw begrip wanneer we genoodzaakt zijn om over te stappen op
thuisonderwijs. Het kan namelijk voorkomen dat leerkrachten positief testen en hierdoor vanuit huis moeten werken. Groepen kinderen zijn dus welkom, mits de personele bezetting dit toelaat.
Nog steeds vraagt dit veel van u en nog steeds is er veel voor u en voor ons onzeker, wij hopen op uw begrip en we bedanken u alvast hartelijk voor uw medewerking.


Niek Barendregt