Ouderportaal

Collega met corona HEDO

Collega met corona HEDO

Beste ouder(s)/verzorger(s),


Hierbij laten wij u weten dat een pedagogisch medewerker op de HEDO corona heeft Deze medewerker heeft vorige week donderdag voor het laatst gewerkt bij de Regenboog.


Wat betekent dit voor uw kind?


Het kan zijn dat uw kind besmet is met het coronavirus. Meestal worden kinderen daar niet erg ziek van. Zolang uw kind geen klachten heeft die passen bij corona, mag uw kind naar de kinderopvang. Als later blijkt dat er in de groep meer besmettingen zijn dan kan de GGD een aangepast advies geven.


Gezondheidsklachten


Houd de gezondheid van uw kind de komende 10 dagen goed in de gaten. Laat uw kind meteen testen als het klachten krijgt die passen bij corona. Het gaat dan om klachten zoals:  • verkoudheidsklachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn

  • hoesten

  • benauwdheid of kortademigheid

  • verhoging of koorts

  • plotseling verlies van reuk en/of smaak.


Maak dan een testafspraak bij de GGD via 0800-2035. Gebruik bij klachten nooit een zelftest. Totdat de testuitslag bekend is, blijft uw kind thuis en heeft geen contact met mensen buiten het huishouden.


Op rivm.nl staat meer informatie over testen bij kinderen.


Meer informatie of vragen


We begrijpen dat de situatie kan leiden tot bezorgdheid en vragen. Twijfelt u over de klachten van uw kind, bel dan met de GGD. Is er binnen uw familie iemand die niet gevaccineerd is en erg ziek kan worden van corona? Op rivm.nl staat hierover meer informatie.


Kijk voor specifieke informatie over corona en kinderopvang op Rijksoverheid.nl en rivm.nl. U kunt ook bellen met het informatienummer 0800-1351.