Ouderportaal

Eerste quarantaines op het IKC

Eerste quarantaines op het IKC

Beste ouders/verzorgers,


Helaas zijn dat de eerste Corona besmettingen onder leerlingen een feit. Voor de zomer hoopte ik dat de GGD het besluit zou nemen geen hele groepen meer in quarantaine te plaatsen. Nu de eerste besmettingen ontstaan, merk ik dat de GGD nog geen consessies doet in de aantallen kinderen die in quarataine moeten. Anderzijds merken we in de media dat de roep om versoepelingen mbt de quarataineregels in het onderwijs toeneemt. We kijken vol afwachting uit naar de volgende persconferentie.


Op dit moment zit een deel van de kinderen uit cluster 6/7 thuis. Op advies van de GGD is gekeken naar intensieve contactmomenten tussen kinderen. Op basis daarvan is er één stamgroep, één instructiegroep en één BSOgroep thuis. Als uit testen blijkt dat meerdere kinderen besmet geraakt zijn, kunnen deze aantallen nog wijzigen en kan het zijn dat we besluiten toch een heel cluster naar huis te sturen. We zullen dit ook in de toekomst blijven doen, altijd in overleg met de GGD.


De gevolgen van deze quarantaineperiodes zijn voor ons, u en bovenal de kinderen groot. Niemand wil dat zijn/haar kind thuis komt te zitten. De veerkracht van ouders en leerlingen is gelukkig groot. Het doet het team veel te merken dat een groot deel van de ouders ontzag en respect heeft de beslissingen die de GGD en het CCT(corona crisisteam) maken.


Voor de juiste quarantaine regels verwijs ik graag naar: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/basisonderwijs-en-speciaal-onderwijs


U kunt hier ook zien wanneer de GGD vindt dat een medewerker of een leerling als immuum geschouwd.


Danielle