Ouderportaal

Fietsen en auto's rondom het IKC

Fietsen en auto's rondom het IKC

Beste ouders/verzorgers,


Het is heerlijk om weer zoveel kinderen in onze gebouwen te mogen verwelkomen. Overal om ons heen klinken weer vrolijke kinderstemmen en wordt er volop gewerkt en gespeeld.
Ik hoop dat u een goede start van het schooljaar heeft gehad en dat u langzaam weer begint te wennen aan de vaste structuur van de school- en werkweek.


Paterstraat, groep 1,2,6 en 7

Deze locatie staat in een drukke stadse omgeving. Bij het halen en brengen van de kinderen zien we gelukkig dat veel ouders lopend of met de fiets naar het IKC komen. Wij willen u verzoeken dit waar mogelijk vol te houden. Toch kan het nodig zijn dat u met de auto uw kind naar het IKC brengt. In dat geval willen wij u vragen om uw auto in één van de daarvoor bestemde parkeervakken te parkeren. Parkeer uw auto a.u.b. niet half op de stoep of stop niet midden op de Paterstraat. Wilt u a.u.b ook geen auto's op de op- en afrit van de fietsenstalling zetten. Het is heel bewust dat hier geen officiele parkeerplaats is gemaakt. Blokkeren van deze op- en afrit levert zeer gevaarlijke situaties op voor de kinderen van cluster 6/7 die hun fietsen parkeren.


Fietsen van kleuters mogen op het plein in de boomstam worden geparkeerd. Fietsen van leerlingen groep 6/7 moeten worden geparkeerd bij één van de twee stallingen naast het stadhuis.


Willem Pijperstraat groep 3,4/5


Over deze locatie zijn de afgelopen week al klachten binnen gekomen. Ook hier vragen wij u zo mogelijk lopend naar school te komen. Toch kan het nodig zijn dat u met de auto uw kind naar het IKC brengt. In dat geval willen wij u vragen om uw auto in één van de daarvoor bestemde parkeervakken op de Zomerstraat, de Vettenoordstraat of de Diepenbrockstraat parkeren. De Willem Pijperstraat zelf heeft maar een paar kleine vakken. Mocht u het "geluk" hebben dat u hier kunt parkeren willen wij u vragen extra alert te zijn bij het uitrijden. Wanneer de kinderen hier de school verlaten zijn deze plekken zeer gevaarlijk als u achteruit rijdt.


Grote zorgen maken wij ons als we merken dat auto's de Willem Pijperstraat oprijden en hier kinderen laten in- en uitstappen. Keren is hier onmogelijk en achteruit het plein verlaten is zeer onoverzichtelijk. Willen u met klem vragen hier geen kinderen te "laden en lossen".


Iedereen


We hopen middels bovenstaande afspraken dat we kunnen voorkomen dat zich ernstige incidenten voor doen. Alvast bedankt voor uw begrip en oplettendheid,


Danielle